Košn'kove spletne strani
Prva stran Rodovnik Rodbina Dolinar

Teta Tinka (na sliki), ki je, kot je bilo že povedano, sestavila rodovnik za rodbino Dolinar, je imela v svoji zbirki tudi nekaj zelo zanimivih in strarih slik. Na tej strani predstavljam le nekaj najstarejših, sevede v zmanjšani resoluciji. Če bi si kdo od sorodstva želel iz njih izdelati fotografije za svoj družinski album naj mi sproči in mu bom poslal fotografije v resoluciji primerni za izdelavo fotografij.

Najstarejša slika je slika Zakotnik Franceta, ko je bil v Avstro-Ogrski vojski. Glede na to, da se je poročil 15.11.1911 in glede na to, da je bil pri vojakih pred poroko predvidevam, da slika datira v začetek 20 stoletja.
Predvidevam, da je ta slika iz istega obdobja kot zgornja. Tinka je rekla, da je na njej Loška gospoda. Gospodočna na katero kaže prst, pa je Ana Starman, ki se je 15.11.1921 poročila z Zakotnik Francem, torej z gospodom na zgornji sliki. To sta torej moj pradedek in prababica po mamini strani. Če bi kdo poznal še koga, se toplo priporočam.
Da zgornja slika datira v isto obdobje kot prva slika sklepam po tekstu na hrbtni strani, kjer nekdo piše nekemu Josefu Starmanu (verjetno sorodniku Ane Starman) v Celovec in mu sporoča, da je Francelj (verjetno Zakotnik) v 7. kompaniji.
Poročni sliki Ane Starman in Franca Zakotnik.
Slika nastajajoče družine Zakotnik. Na njej so Franc in Ana Zakotnik (roj. Starman) in najstarejši trije otroci. Najstarejša Angela, zatem Franc in najmlajša Martina (teta Tinka).